Izotermy i chłodnie
SPIS RZECZY:
1. Kontener izolowany
2. Chłodnia z agregatem w spojlerze
3. Chłodnia z agregatem powyżej spojlera
4. Podział na chłodnie i izotermy - tabela porównawcza
Przekrój ściany izotermicznej - materiał do budowy chłodni i izoterm
Przekrój ściany izotermicznej z certyfikacją ATP
Kontener izolowany
Izotermy
Chłodnie
1. Kontener izolowany - nie posiada agregatu
Punkty PSM, podłoga: sklejka, jedna listwa ślizgowa
Kontener izolowany z podłogą z wylewki ze strukturą ziarna ryżu, bez punktów mocowania
Panorama wirtualna
Kontener izolowany z punktami mocowania PSM i listwami bocznymi mocowania ładunku
Kontener izolowany wykładany blachą ryflowaną z blachą aluminiową o strukturze ryżu na podłodze
Posiada
- izolowane ściany, dach i podłogę
- agregat opcjonalnie (w zależności od rodzaju przewożonych produktów)
2. Kontener izolowany z możliwością założenia agregatu (konwersja na izotermę)
Kurtyny gumowe, podłoga: blacha ryflowana aluminiowa
Panorama wirtualna
3. Chłodnia / izoterma z agregatem w spojlerze (poniżej)
Chłodnia z podwójnymi listwami ślizgowymi
Chłodnia z parownikiem i webasto w jednej zabudowie
Złącze zasilania zewnętrznego agregatu
Chłodnia z wyłożeniem blachą ryflowaną na ścianach i podłodze
Certyfikacja chlodni
Doposażenia dla chłodni
4. Chłodnia / izoterma z założonym agregatem powyżej spojlera
Posiada
- izolowane ściany, dach i podłogę
- agregat opcjonalnie
5. Podział na chłodnie i izotermy - tabela porównawcza
|
Chłodnia
|
Izoterma
|
Kontener izolowany
|
Zakres temperatur
|
- 20°C do -2°C
|
0°C do 8°C
|
bez określonego zakresu
|
Cechy budowy
|
agregat chłodniczy, izolowane ściany i podłoga
|
agregat chłodniczy opcjonalny, izolowane ściany i podłoga
|
izolowane ściany
|
Przykładowe zastosowania
|
mięso, leki
|
kwiaty
|
pieczywo, warzywa, farby
|
Zabudowy izotermiczne to ogólne pojęcie które zawiera w sobie zarówno chłodnie, izotermy ale tkaże kontenery izolowane.
Zabudowy chłodnicze stale zwiększają swój udział w naszej produkcji dzieje się tak ponieważ popyt na izotermy samochodowe rośnie wraz ze wzrostem konsumpcji produktów spożywczych a tak jak wiemy wciąż rośnie.
ID: 1077